Készítő, mi szeretünk: Janaki Larsen kerámia

Q & A Q & A -val a természet ihlette nyugati parti fazekasával.

Amikor nem elfoglalta az egyedülálló tárgyak beszerzését népszerű Vancouver-üzleteihez, a Le Marché St. George-nak és az Atelier St. George-nak, Janaki Larsen szereti időt tölteni a fazekaskeréknél. Korlátozott kiadású kerámiájának földes kifinomultsága van, amelyet szeretünk, és a gyönyörűen texturált vázáktól a minimalista kiszolgáló tálokig terjednek. Itt beszélünk a kerámiával a szenzációs kézműveiről.

House & Home: Mikor kezdtél először kerámia készítését?

Janaki Larsen: Az Emily Carr Egyetemen végzett tanulmányom harmadik évében kezdtem – 16 évvel ezelőtt! Egy helyspecifikus telepítési darabon dolgoztam, és meg akartam készíteni néhány nagy tálat. Feliratkoztam egy bevezető kerámiaórára, és teljesen bekapcsoltam!

Termékek: Casserole Bowl fülekkel, Janaki Larsen, az összes darab korlátozott kiadás

Tervező: Atelier St. George

H & H: Hol kapja meg az inspirációját?

JL: A legnagyobb inspirációim a fény és az árnyék – és a természet. Mindig őrült voltam a textúrák, a kavicsok, a kéreg és a barnák, valamint a tájak és az ég miatt.

Termékek: Janaki Larsen csiszolt foltok váza, minden darab limitált kiadás

Tervező: Atelier St. George

H & H: Az összes elkészített darab közül van kedvenced?

JL: Van egy nagy tálom, amely minden idők kedvencem (nem látható). A máz a kéregként hámozódik le. A legjobb profilja van, és úgy néz ki, mintha egy másik időből túlélte. Hajlamosak vagyok magamnak megtartani a kedvenc darabjaimat!

Forrás: Atelier St. George

Termékek: Green Speckles Bowl készítette: Janaki Larsen, All Dieces Limited Edition

H & H: Hogyan reméled, hogy az emberek a saját otthonukban használják a darabjaikat?

JL: Arra bátorítom az embereket, hogy használják őket – nem csak a polcokra helyezzék őket. Nagyon öröm, ha napi rendszerességgel kézzel készített dolgokat használunk. A családommal és én a kemencébe és a mosogatógépbe helyezzük, és így fejlesztenek ki néhány csodálatos karaktert. Aztán megint szeretem, hogy sok dolog a szeretett oldalon tartózkodik …

Forrás: Atelier St. George

Termékek: Extra nagy, nagy vázas váza, Janaki Larsen, az összes darab korlátozott kiadás

H & H: Bátorítanád az embereket, hogy próbálják maguk a fazekasság készítését?

JL: Abszolút! Nehezebb, mint az emberek gondolkodnak, de annyira kielégítőek is. Ez egyike azoknak a dolgoknak, amelyek olyan azonnal reagálnak, hogy addiktív. Szeretem, hogy a kerámia lehetővé teszi, hogy iszapot vegyen, és egy évszázadokig tartó tárgyba lője.

Forrás: Atelier St. George

Termékek: Janaki Larsen sekély csepegtető tál 02, minden darab korlátozott kiadás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *