Exkluzív interjú: A Zigbee Alliance a V3.0-on, az IoT & Költségvetés-barát érzékelők

A ZigBee a SmartThings Hub, a Philips Color megvilágításának innovációja, valamint sok más ház automatizálási modul, valamint érzékelők mögött.

Megkérdeztük Mark Walters -t, a Zigbee Alliance kiszámított előrehaladásának alelnökét, hogy mondják el nekünk a legfrissebb általános közönségüket, valamint arról, hogy milyen lehetőségek vannak a megfizethetőbb eszközökre …

Szia Mark, tudod összefoglalni, mi a Zigbee Szövetség néhány mondatban nekünk?

A ZigBee Alliance létrehoz, megőrzi, valamint specifikációkat, követelményeket, valamint a dolgok vezeték nélküli hálójának (IoT) lehetőségeit nyújtja. Egy nonprofit szövetség vagyunk, amely a világ minden tájáról 425 üzletből áll, amelyek együtt dolgoznak a nyitott, világszerte történő követelmények előállításán, amelyek meghatározzák az IoT-t.

Tudna -e adni nekünk valamilyen fogalmat a Zigbee népszerűségéről, például pontosan, hogy pontosan milyen sok különböző terméket kínálnak, valamint mi az általános világszerte beállítva az eszközök alapját?

Ez kiváló aggodalomra ad okot, és egy kicsit nehéz válaszolni, amíg meg nem határozzuk a Zigbee szó felhasználását. Ha a ZigBee-t az összes IEEE802.15.4 rádiót jelentjük, amelyeket a Zigbee Alliance által megadott hálózati veremmel szállítunk, beleértve az RF4CE specifikációt, a környezetbarát teljesítmény-specifikációt, a PRO specifikációt és az IP-specifikációt, sokkal több, mint 400 000 000 egység. 2015. év. Tekintettel arra, hogy a szövetség nem engedéllyel vagy kiváló minőségű, nehéz megmondani, hogy pontosan milyen sokféle gyártót képviselnek, vagy pontosan milyen sok különböző terméktípus vesz részt. Megértjük, hogy vannak olyan termékek, amelyek a Zigbee specifikációin alapulnak minden kontinensen, a környéken és az óceánok alatt is. A Zigbee Alliance több mint 1500 különféle terméket engedélyezett 10 különböző verem- vagy alkalmazási profilba, valamint ez több mint 150 különféle gyártót képvisel.

Melyek a különféle Zigbee -profilok, valamint melyik társul a legfinomabb a bölcs otthonhoz?

A bölcs házra jellemző a legszembetűnőbb profilok a Zigbee Wise Energy 1.x, a Zigbee House Automation 1.x, a Zigbee Light Link és az RF4CE. A Zigbee Wise Energy termékek között szerepel a mérők, a tonna kapcsolók, a termosztátok, a megvilágítás, valamint néhány más eszköz-valamint mindegyikük megosztja a Zigbee Pro Fit Hálózati verem, valamint a tanúsítvány-alapú ECC biztonsági rendszert. A ház automatizálása, valamint a könnyű láncú termékek közé tartozik a termosztátok, az ajtózárak, az érzékelők, a megvilágítás, valamint a megvilágítási kezelőszervek, a LED -izzók, a tonna vezérlők, az ablakárnyalat, valamint az öntözési vezérlők, valamint sok más speciális eszköz. Mindezek a termékek megosztják a Zigbee Pro Fit Hálózati Stack-ot, valamint néhány különféle kulcsfontosságú biztonsági rendszert. Rengeteg élvezeti távirányító található az RF4CE verem alapján, amelyet a Szövetség is szállított.

Mi újdonság a Zigbee v3.0 -ban, valamint pontosan hogyan befolyásolja ez az IoT világát?

A ZigBee 3.0 az első egységes, nyitott, valamint a teljes vezeték nélküli IoT termékfejlesztési lehetőség. Fejleszti és egyesíti a ZigBee Szövetség követelményeit, amelyek már számos millió millió millió eszközben bizonyítottak, amelyeket bölcs lehetőségek előállítására használnak otthonok, épületek és városok számára. Ez befolyásolja az IoT világát, mivel eddig az IoT piacát külön vertikális piaci szegmensekké osztották – mindegyiknek megvan a saját termékkövetelménye -, így megnehezítve az interoperábilis termékek és megoldások szállítását. A ZigBee 3.0 ezt a problémát az Open, világszerte történő egyesítésével oldja meg, az összes módszert a fizikától az alkalmazásrétegig, valamint akkreditációs és márkanévprogramokat biztosít az interoperabilitás javítása érdekében a növekvő piaci szegmensek között. Ez megnyitja az ajtót a továbbfejlesztett kommunikáció új korszakához, valamint a kapcsolódó otthonokban használt termékek közötti interoperabilitáshoz, intelligens épületekben, bölcs városokban és más alkalmazásokban.

Mi a Szövetség nézete a szálról, az Allseen Szövetségről, valamint a többi testület, amely megpróbálja az interoperabilitási követelményeket előállítani, valamint hogy a Zigbee -vel jelenleg integrálódhat?

Felfedeztünk egy csapatmunkát, amelynek célja a ZigBee Alliance kiváló minőségű és engedélyezett opciója a szál hálózati protokoll, valamint a Zigbee Consolidated Applications könyvtár alapján történő behelyezése az év végén. Együttműködünk a piaci keretekkel – Allseen, az OIC, valamint most azt feltételezem, hogy biztosítjuk, hogy a ZigBee -eszközök leírása, valamint a felső réteg keretrendszerei, például az Alljoyn, valamint az ioTive viselkedése szorosan feltérképezzük.

Nemrégiben közölt egy partnerséget az ENOCEAN -nal, hogy nyitott, világszerte előállítsa az energiatakarékos vezeték nélküli kommunikációs technológiát. Milyen termékek adnak ez a piacnak?

Felfedtük a meglévő enocean al bevonásátA LIANCE eszközök profiljai a ZigBee 3.0 ökoszisztéma -ba, amely a 2,4 GHz -es sávban működik. Ez a sokkal szélesebb közönséghez hozza a 12 éves enocean energiatermelési élménytípusokat, valamint a 12 éves enocean energiatermelési tapasztalatok funkcióit, valamint a készülékek közötti interakció, valamint a viselkedés, valamint az összes eszköz, valamint a Zigbee -i modul viselkedésének ellátása. Konszolidált alkalmazások könyvtár. Ami azt illeti, hogy ez a készülék típusát adja a piacnak, biztos vagyok benne, hogy a már széles körben ismert érzékelők, valamint az ENOCEAN Sub-GHZ opcióban felfedezett működtetők felfedezik módszerüket a 3.0 ökoszisztéma felé. Ami igazán lenyűgöző lesz, az lesz az, amit új eszközök készítenek az új szélesebb, sokkal fogyasztóközpontú piacok számára. Sokkal több biztonságot és jelenlét-típusú érzékelőket várom el, és biztos vagyok benne, hogy sok új dolgot fogunk látni, amelyeket még nem tudok fogalmazni, mivel ezt az innovációt sokkal szélesebb piacra kínáljuk.

A Zigbee különféle frekvenciákon működik (2,4 GHz, 900 MHz, valamint 868 MHz). Mire használják mindegyiket?

Rengeteg hálózati specifikációt kínálnak a Zigbee Alliance. Az alacsony késleltetési pont-pont kommunikáció kiemelkedő RF4CE hálózati specifikációja a 2,4 GHz-es sávban működik. A kiemelkedő energiatakarékos protokoll-környezetbarát energia-a 2,4 GHz-es sávban működik. Az összes „Zigbee” kiváló minőségű Zigbee Pro háló-alapú termék a 2,4 GHz-es sávban működik. A jelenlegi IP-alapú ZigBee protokollok a 2,4 GHz-es sávban működnek. Kiadjuk a ZigBee Pro Fit Cithing Hálózatának egy verzióját, amely az Egyesült Királyság Wise Energy Market 868 zenekarában működik, azonban ez nem lesz kiváló minőségű Zigbee. Az IEEE 802.15.4 G közös működési specifikációját kiadjuk az al-GHZ sávokban működő közös működés alapján, ám ez szintén nem lesz kiváló minőségű Zigbee. A Zigbee márkanév a 2,4 GHz -es sávban működő Zigbee Pro Fit Options számára van fenntartva.

A Samsung SmartThings rendszere úgy érzi, mint a legelső tömegpiaci ZigBee-hajtású termék, amely az Egyesült Királyságba ütközött. Látni fogunk sokkal több DIY -eszközt, mint például ez, valamint az érzékelőnek a jelenlegi 30 £ költsége alá kerülni?

Arra számítunk, hogy a Zigbee Pro népszerűsége a Fit Tough Termékek, beleértve a rendszerplatformokat, mint például a SmartThings, továbbra is növekedni fog. A ZigBee 3.0 felszabadításával, valamint a korábbi magánkövetelmények adósságkonszolidációjával egy interoperable ökoszisztémába számíthatunk, hogy ez a növekedés felgyorsul. A ZigBee 3.0 megerősített hálózati biztonsága, a visszamenőleges kompatibilitás, valamint az egyetlen ökoszisztéma interoperabilitása új belépőket hoz az Egyesült Királyság piacára, valamint amint a kötetek növekednek, úgy gondolom, hogy tisztességes várható, hogy a költségek csökkennek.

Mi a legjobb hely a felfedezéshez, hogy az emberek sokkal többet fedeznek fel a Zigbee -ről? Köszönöm, vizsgálja meg ezt a linket, hogy még több információt kapjon – www.zigbee.org

#
Előnézet
Termék
Értékelés
Ár

1

Sonoff Universal Zigbee 3.0 USB Dongle Plus átjáró antennával a House Assistant számára, nyitott HAB stb.

75 Vélemények

24,79 £

Legyen az Amazon

2

Az Aqara Roller Shade Motorist E1 -nek szüksége van Zigbee Aqara Hub -ra, rutinszerűen és hangvezérléssel, …

49 Vélemények

£ 59.99

Legyen az Amazon

34 Pack Zigbee Wise Plug, Sonoff S26R2ZBTPG Tiny outlet aljzat, amely kompatibilis az Alexa -val, dolgozik …

285 Vélemények

42,99 £

Legyen az Amazon

4

Sonoff ZBBRIDGE WISE Zigbee híd hub, Wi-Fi és Zigbee kettős protokoll támogatás, az alkalmazáskezelés és …

548 vélemények

21,89 £

Legyen az Amazon

5

Sonoff Zbmini Zigbee Tiny Wise Switch, 2 Method Light Switch, kompatibilis az Alexa -val, SmartThings Hub, …

204 Vélemények

£ 37,99

Legyen az Amazon

6

Sonoff snzb-03 Zigbee Movement Sensor 2 csomag, vezeték nélküli mozgás-érzékelő tájékoztatást kap vagy aktiválja a lámpákat …

111 Vélemények

22,89 £

Legyen az Amazon

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

Utolsó frissítés a 2021-10-04-en / affiliate linkek / képek az Amazon termékmarketing API-ból

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *