EQ-3 Max! Gazdasági vezeték nélküli fűtésvezérlés az okostelefonjával vagy a Raspberry Pi -vel

, mivel a napok rövidebbé válnak, és a levelek elkezdenek esni a gondolatok a tél felé, és az egyre növekvő energiaszámlák. A fűtésvezérlés olyan probléma, amelyet az otthoni automatizálás megoldása céljából old meg, és mindig rengeteg tanács van a fűtésvezérlő fórumunkon.

Helló Max-Az egyik megoldás, amelyet egyre több és többen tárgyalnak, a „Max!” A német „EQ-3” gyártó. Gazdasági alkatrészek rendszere, beleértve a vezeték nélküli akkumulátorral működtetett TRV-ket, amelyek könnyen retro illeszkednek a meglévő radiátorokhoz, anélkül, hogy vízvezeték-szerelő lenne, vagy hogy ürítsék a rendszert. Egyszer Max! Telepítve van, az egyes radiátorok motorizált szelepét külön -külön vezérli, magasabb hatékonyságú és viszont csökkentett számlákat hozva létre.

Ezenkívül további előnye van annak, hogy lehetővé teszi, hogy mozgás közben egy ingyenes iOS -alkalmazással irányítsa az iPhone / iPad -hez, plusz Android verzióval is. A rendszer a 868 MHz -es frekvenciát használja a modulok közötti kommunikációhoz.

EQ-3 Max! Vezeték nélküli fal -termosztát (~ £ 25) – A fal termosztát inkább olyan üzlet, mint a jóképű, de még mindig jobban néz ki, mint a legtöbb. Legfeljebb nyolcat képes irányítani! Radiátor termosztátok bármely szobában, és van egy belső érzékelő, amely méri a szobában lévő hőmérsékletet és továbbítja a radiátor termosztátokhoz.

EQ-3 Max! Vezeték nélküli radiátor termosztát (~ £ 25) – A radiátor termosztát felelős a radiátorok szabályozásáért. Az összes konfigurációs beállítást a MAX segítségével készítik! Szoftverek és különböző beállítások minden szobához elkészíthetők. Kommunikáció Max között! Az alkatrészek kétirányú. Ez biztosítja, hogy az elküldött információ elérje a címzettet. Van még egy további 5 fontért elérhető a termosztát „plusz” verziója is, átfogóbb LCD kijelzővel és helyi vezérlővel. Mindkét egység 2 x AA cellát használ, és az E-Q3 árajánlatot az akkumulátor élettartama 2 évként, napi 2 művelettel.

EQ-3 Max! Cube Lan Gateway (~ £ 45) – A kocka az átjáró a LAN és a Max RF kommunikációja között! rendszer. Az Ethernet port csatlakozik a hálózathoz, és az energiát USB -aljzaton keresztül biztosítják. A csatolás után konfigurálhatja a rendszert a MAX -val! szoftver. Ezenkívül figyelemmel kíséri a rendszer állapotát, és az EQ-3 kiszolgálón keresztül ellenőrizheti azt a számítógépről vagy az okostelefonról / táblagépről. A helyi ellenőrzést internetkapcsolat nélkül végezhetjük el. Úgy tűnik, hogy a kocka 3 éves szolgáltatással szállítja az árat. Ez azt jelenti, hogy a negyedik évtől kell fizetnie a szolgáltatásért. Az EQ-3 szerint az alárakat disztribúciós partnereik határozzák meg, de azt láthatjuk, hogy nem drágák (néhány euró évente?).

EQ-3 Max! Vezeték nélküli ablakérzékelő (~ £ 20) – Az ablakérzékelő tudatja a rendszert, amikor kinyitott egy ajtó vagy ablak, lehetővé téve a radiátor termosztátok számára, hogy automatikusan csökkentsék a hőmérsékletet az energiamegtakarításhoz, és ismét növeljék azt, miután az ablak vagy az ajtó bezárt.

A hőmérsékleti csepp értékét külön -külön lehet beállítani a Max minden szobájához! Szoftver.

EQ-3 Max! Eco Switch (~ £ 20) – A max! Az Eco Switch lehetővé teszi, hogy az összes szobában egy gombnyomással visszaállítsa a hőmérsékletet, amikor otthon távozik. Ha visszatér, akkor az összes szobát visszaállíthatja az automatikus módba, a gomb ismét megnyomásával. Az akkumulátorral működtetett vezeték nélküli eszköz szinte bárhol felszerelhető, és ragasztószalaggal ragasztható a falhoz.

Van még egy dugó adapter az elektromos és vízmelegítők szabályozására, de úgy tűnik, hogy csak európai aljzat kialakításával érhető el. Nem világos, hogy ezt a kazánvezérléshez is lehet -e használni, amely a rendszer egyik szempontja, amelynek látszólag hiányzik.

A nyelvi akadály – Jelenleg az alkalmazások csak németül kaphatók, és a német időzónát is használják, amelyet nem lehet megváltoztatni. Megkérdeztük az EQ-3-t, hogy tervezik-e ezt orvosolni, és azt mondták nekünk …

„Az alkalmazások jelenleg csak német nyelven érhetők el. A helyi idő megváltoztatását egy jövőbeli szoftver kiadásban tervezzük meg, de nincs becsült dátumunk az angol verzió kiadására. ”

Integrálás és hackelés – a Max számára nincs API! És nem úgy néz ki, mintha a jövőben lesz. Van egy harmadik féltől származó Control4 illesztőprogram az extra zöldségekből, ha ez az otthoni automatizálási vezérlő. A DIY hacker számára támogatást nyújt a Max! beépített az FHEM nyílt forráskódú szoftvercsomagba. A működtetőket több hardver eszköz segítségével vezérelheti a Busware -ból, beleértve egy Arduino modult és ezt a Raspberry Pi Extension táblát. További információ elérhető a Max -on! Protokoll itt, ha van a selejtező nyak szakálla.

A legtöbb ilyen rendszerhez hasonlóan szívesen láthatjuk, hogy hivatalosan megnyílik, és úgy érzi, hogy hosszú távon előnyös lenne az EQ-3 számára, hogy gazdasági vezeték nélküli rendszere integrálódjon a lehető legnagyobb otthoni automatizálás-vezérlőkhöz.

Akár önálló, zónás fűtési vezérlőrendszert szeretne okostelefon -alkalmazásvezérléssel, vagy egyAz OU feltörhet a szíved tartalmához, és nem fogja megtörni a bankot, mint a Max! Határozottan érdemes megnézni.

#
Előnézet
Termék
Értékelés
Ár

1

Radflek radiátor reflektorok radstik-szal (3 lap, 2 ragasztócsík, 3-6 radiátorok)

1697 vélemény

£ 20.39

Vásároljon az Amazon -on

2

Gagitech 2788990 Radiator Airer 5 állítható karral szárítószövethez, Max Temp 70C

1590 vélemény

7,00 £

Vásároljon az Amazon -on

3

Donyer Power Convector radiátor fűtés 24 órás időzítő / elektromos / szoba fűtés / olajmentes …

3 608 vélemény

31,99 £

Vásároljon az Amazon -on

www.eq-3.de: Elérhető az Amazon-tól: Fűtés-vezérlő fórumunk

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest1
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

Utolsó frissítés a 2021-10-04-en / affiliate linkek / képek az Amazon termékhirdetés API-ból

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *