Köszönj, Z-Wave Viszlát

A Z-Wave Wise House beállítás vonzerejének része a kínált hardvermodulok kiváló változatossága. Jelenleg 375 különféle gyártó létezik több mint 1500 egyedi Z-hullámmodulot. Hatásos.

A probléma

De annak ellenére, hogy a Z-Wave „standard”, egyre növekvő probléma merül fel. Minden alkalommal, amikor egy új eszközt bemutatnak, meg kell kérdeznie magától-ezt támogatják-e a Z-hullám beállításom?

Függetlenül attól, hogy Domoticz, Fibaro, HomeSerer, Indigo, SmartThings, Vera, Zipato vagy bármilyen más hardver vagy szoftveralkalmazási vezérlő futtatja, messze nem áll konkrétan, hogy egy új eszköz közvetlenül a denevérről működik.

Valójában sokkal valószínűbb, hogy a legjobb esetben sokáig kell várnia a frissítést, hogy támogatást nyújtson az adott modulhoz. A legrosszabb esetben soha nem lehet támogatni.

Egyes többérzékelő eszközök középút lakhat a vezérlőn, csak néhány funkciójukat támogatva-esetleg mozgást kínálnak, de például nem a hőmérséklet.

Az OK

Ennek oka az, hogy minden gyártásnak minden új eszköz támogatását programoznia kell a vezérlőbe, és ez hatalmas kérdés lesz. Még a megavállalatok, mint például a Samsung, időbe telik, hogy hozzáadják ezt az új cuccot, ezért egyszerűen látható, hogy ez miként fejeződik be a sokkal több réstő játékos számára. Megkérdeztük a Mac House Automation szakembereit, az Indigo Domotics -t, hogy mi pontosan beletartozik, mint mondták nekünk …

A valódi kérdés az, hogy bár a Z-Wave protokoll olyan parancsosztályokat kínál, amelyek meghatározzák az alapvető teljesítményt (tompítás, be- és kikapcsolás, érzékelők stb.), Ezután pontosan ki kell találnunk, hogyan lehet a legfinomabban egyenlő az Indigo magasabb szintű eszközökkel. Amellett, hogy azonosítsa, melyik felhasználói felület, a műveleteket, valamint a kiváltókat kell megmutatni, valamint pontosan azt, hogy miként térképeznek ezekhez a parancsosztályokhoz és a végpontokhoz. Míg egyes esetekben problémák merülnek fel azzal, hogy a gyártók nem dokumentálják jól a parancsosztályokat, a végünkben a fárasztó rész csak pontosan kitalálja, hogy mit kell feltérképezni a magasabb szintű objektumokhoz, valamint a felhasználói felülethez. Egy másik probléma az, hogy néhány magasabb szintű modulra, például a multi-buttoni billentyűzetekre nincs eltávolítás (vagy legalább következetesen követve) Z-hullám követelmények. A modulokhoz hasonlóan bizonyos esetekben firmware -hibák is vannak, amelyeket meg kell dolgoznunk, valamint azt is meg kell határoznunk, hogy mely konfigurációs paramétereket szeretnénk megjeleníteni az UI -ban. Adja hozzá mindezt, valamint azt, valamint azt, hogy nem triviális erőfeszítéseket igényel ezeknek a készülékek meghatározásainak végrehajtásához, különösen a sokkal összetettebb modulok esetében.

Könnyen belátható, hogy az új hardverkibocsátások gyorsító száma kihívást jelent a kezelni, valamint hogy pontosan hogyan kell a vállalkozást rangsorolni erőforrásaikat, és hozzáadva néhány eszközt, miközben mások hátrahagyják.

A megoldás?

Tehát van -e sokkal jobb módszer, vagy ezt csak meg kell bocsátanunk, ha olyan bölcs házrendszereket akarunk, amelyekből olyan sokféle hardver választható meg? Megkérdeztük a Z-Wave Alliance-t a körülményről szóló gondolataikról, ahogyan azt mondták nekünk ..

A Z-Wave Szövetség elkötelezett amellett, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ökoszisztéma összes eszköze interoperábilis, hogy a fogyasztók számára széles választékot kínáljon. Ebből a célból kidolgozták a Z-Wave Plus tanúsítási program bevezetését, hogy kiterjedt követelményeket készítsenek a termékek tanúsításához, valamint garantálják, hogy együtt kell működniük. A Z-Wave Plus segítségével olyan kategóriákat készítettünk, amelyeket „eszköztípusok” -nak értünk, amelyek különösen a készülékek teljesítményére összpontosítanak, lehetővé téve a készülékek számára, hogy a Z-Wave vezérlők sokkal jobban elismerjék őket. Mivel sokkal több termék kerül a Z-Wave Plus tanúsítással, akkor még egyszerűbb lesz az átjárók, a vezérlők és a csomópontok számára, hogy elismerjék, és kompatibilitást fejlesszenek ki az egyes interfészeikbe.

Anélkül, hogy pontosan tudnák, hogy mi a tanúsítási igények a különféle eszköztípusokra, nehéz megérteni, hogy ez megoldja -e a kérdést. Ha azonban a Z-Wave Plus tanúsítás sokkal nagyobb szintű konzisztenciát tesztel magasabb szinten, akkor ez határozottan egy lépésnek tűnik a legjobb irányba.

A Samsung nagy környéket épített a SmartThings Hub körül, és az egyének képesek létrehozni saját „sofőrüket” az új hardverhez, az IDE -vel (integrált haladás környezetük) felhasználásával. A Github jelenleg 90 plusz oldalú, a „SmartThings” kifejezéshez tartozó eredményeket tartalmaz.

Noha ez nem ideális, és a dolgok is megszakadnak (különösen akkor, ha a Samsung be nem jelentett változtatásokat hajt végre), lehet, hogy más alkotók sokkal jobban kihasználják a környéki tehetségeiket egy hasonló módszerrel, hogy segítsenek nekik is?

#
Előnézet
Termék
ÉrtékelésÁr

1

Aeotec Multisensor 6, Z-Wave plusz 6-in-1 mozgás, hőmérséklet, páratartalom, fény, UV, rezgésérzékelő …

281 Vélemények

42,87 £

Vásárlás az Amazonon

2

Aeotec House Energy Meter Gen5, Z-Wave Plus Wise Elektromos energiafelhasználás, Jelentés valódi idő teljesítmény …

75 Vélemények

£ 87,13

Vásárlás az Amazonon

3

AEOTEC Z-Stick Gen5 Plus, Z-Wave Plus USB a Z-Wave Gateway előállításához, a ZWAVE HUB CONTROLLED pro 2020 …

12 vélemény

£ 71,50

Vásárlás az Amazonon

A siker jele

Végül a Z-Wave sikerének jelzése, hogy ezzel a problémával foglalkoznak. A programkompatibilitási zavar mellett a rájuk sem különbözik egymástól, csak nézzük meg a közelmúltban indukált hibákat (és az azt követő fordulat) Philips-et, amelyet a harmadik ünnepi izzó támogatásuk alatt állítottak árnyékrendszerükhöz.

De a Z-Wave népszerűsége miatt sokan közülünk törődnek a leginkább, valamint ezeknek a problémáknak ellenére, hogy ez még mindig az egyik legszebb bölcs ház választása sok ember számára-beleértve magamat is. Tehát kérlek, ne tedd engem Z-hullámot.

Z-WaveAlliance.org: Olvassa el még a Z-Wave hozzászólásait

Többet akar? – Kövessen minket a Twitteren, mint mi a Facebookon, vagy iratkozzon fel az RSS -hírcsatornánkra. Még ezeket a híreket is eljuttathatja e -mailben, minden nap közvetlenül a postaládájába.

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

Utolsó frissítés a 2021-10-04-en / affiliate linkek / képek az Amazon termékmarketing API-ból

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *