Áttekintés: A ház automatizálási bennfentese a TKBHOME TZ88 Z-WAVE WISE Energy Plug Power Meter

Hírek Breaking News

Tehát ott voltam, amikor körülbelül fél tételre készítettem a Fibaro Z-Wave fali dugót, lemondtam az igazságról, hogy ez volt a legjobb választás az Egyesült Királyságban a „mérési” fali dugó aljzathoz, amikor váratlanul váratlanul Híreket kapott, hogy a Z-Wave termékgyártó, a TKB House kiadott egy tényleges brit verziót.

Soha nem lehet egyértelmű kontraszt az üzleti kezelés bevezetése között-nézd meg a Fibaro módszerét a dolgokról, az elindítás előtti pletykák tömege, a csevegés, valamint a pletykák, a hatalmas rajongók, valamint a reklámpropaganda kiadásai között. Amellett, hogy összehasonlítsa a „TKB TZ88E fali dugó kapcsoló / mérő” (a továbbiakban a BASIC -t „TZ88E”) bevezetését a TKB House -ból – pontosan mi az indítás!? A legelső megértettem, hogy néhány héttel ezelőtt megjelent a termékoldalukon!

Tekerje előre a múlt csütörtökön, valamint a Vesternet megkapta az első tételünket az Egyesült Királyságba, hogy felajánlhassa (ők is gyorsan mennek), valamint szombatra volt egy grubby kezemben a teszteléshez

Kicsomagolás

Egy kicsit elengedhetetlen, valójában nincs olyan vonzó csomagolás, mint a Fibaro eszközök, csak egy közönséges fehér doboz. Amellett, hogy a sok brit stílusú fali dugó aljzat ismerős alakját veszi át, ez sem egyáltalán nem. Egyetlen eltávolító be- / kikapcsoló gomb az elülső oldalon, amely egy LED -et otthonos, amely vörösre néz, amikor a foglalat be van kapcsolva, és ez nagyon sokat jelent a „tervezési funkciókhoz”.

Mellesleg, a piros LED javítás más TKB aljzatokon, amelyek alapértelmezés szerint bosszantóan kék LED-ek javasolják, nyilvánvalóan „éjszakai fény” funkcióként. Ez megváltoztatható a beállításokban annak biztosítása érdekében, hogy ehelyett jelzi, azonban nem lehet teljesen kikapcsolni. Tehát a piros LED, amely jelzi, üdvözlendő változás.

Miután láttad egy aljzatot … ..

Látva, hogy ez a modul egy brit verzió, hátul tipikus brit stílusú dugóval rendelkezik, valamint egy tipikus brit stílusú aljzat van elöl. Tehát nincs követelmény a Fibaro fali dugóval tapasztalt adapter -zavarossághoz. Ja, valamint egy off-fehér színű… ..um…. Nem tudna sokkal többet hinni, hogy valóban ezt állítsák … Lépj végig. Semmi mást látni itt.

A hardver tesztelése

Tükröztem azokat a teszteket, amelyeket a Fibaro fali dugóval készítettem egy vízforraló, valamint a hajszárító felhasználásával, káros hatások nélkül. Hogy őszinte legyek, itt nincs semmi más, amit itt is jelenthetünk, nincs villogó LED vagy más ilyen trükk – a TZ88E csak a kézben tartja a feladatot, bármilyen típusú zavar nélkül.

Az egyik dolog, amit megjegyeztem, hogy ha fali-háború típusú tápegységet használsz a foglalatral, akkor van esély arra, hogy ez kissé lefedi a be- / kikapcsoló gombot, ami megnehezíti a működését. Ez azonban nem hatalmas ajánlat, mivel azt hiszem, hogy az ilyen típusú eszközöket használó sok ember távolról fog működtetni őket a Z-Wave-n keresztül egy okostelefon vagy táblagép alkalmazásból, vagy egy kapcsolódó eszközről.

Mit kapok még a 38 fontért?

Semmi. Komolyan, ez egy olyan fárasztó eszköz, hogy nincs sok más, amit róla jelenthet.

De véleményem szerint ez valóban nagyszerű dolog. A nap végén mit követel meg valóban az ilyen típusú eszközöktől? Azt akarja, hogy bekapcsolja a cuccokat, valamint ki kell jelenteni a felhasznált energiát. Csakúgy, mint pontosan ezt teszi a TZ88E. Nincsenek felesleges kiegészítő szolgáltatások a költségek felszámolására. Amellett, hogy az árban megmutatták, ez nem sokkal több, mint a Common On / Off Wall dugó aljzat, pontosan ugyanabból a cégből, 17 font fontosabb, mint a Fibaro Wall Dug mint a többi is.

Használata Z-hullámvezérlővel

Mint minden Z-hullámú eszköznél, a Z-Wave vezérlő nélkül, ez elég értelmetlen. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki belőle, valóban szükség van egy Micasaverde Vera -ra, Zipato Zipaboxra vagy egy Fibaro House Center 2 -re vagy Lite -re.

Ellenőriztem a TZ88E-t mind a Vera-val, mind a House Center Lite-vel, azonban nem látom az okot, hogy miért nem működne más típusú vezérlővel-ez a Z-Wave parancsosztályok legalapvetőbb elemét használja, amely 99 A vezérlők % -ának nem lesz problémája.

Mint néhány más Z-hullámú eszköz, a TKB elgondolkodva beépített egy „automatikus beillesztési módot” annak biztosítása érdekében, hogy ha először bekapcsol, ha még nem szerepel a Z-Wave hálózatban, akkor automatikusan bekerül a beillesztési módba. Ezután ezután a készülékek hozzáadását csak a Z-Wave vezérlő beillesztési folyamatának kezdeményezésének helyzete, valamint a készülék hatalmának bekapcsolása-ez valóban olyan egyszerű.

Miután hozzáadta a Vera-hoz, valamint a HC-Lite-hez, az a megfelelő webes felhasználói felületen jelenik meg, a Watts-ban a Gadget ikonon látható azonnali energiafelhasználással. A HC-Lite szintén magában foglalja a KWH-értéket is, azonban úgy tűnik, hogy ez hiányzik a Vera Web felhasználói felületen, bár az adatokat továbbra is a jelenetekben, a naplózásban vagy az energiafigyelésben használják fel.

NemAST a Fibaro faldugóhoz, amelynek abszolút rengeteg „paraméter” van, amelyekkel meg lehet szedni és megcsípni, a TZ88E -nek csak kettője van. Ezek csak kezelik azt a frekvenciát, amelyet a modul elküldi a Watts és a KWH adatoknak a Z-Wave vezérlőnek.

Alapértelmezés szerint ezeket a paraméterek egyaránt egy órára vannak állítva, ami furcsanak tűnik, különösen a Watts -értéknél, amelyet valóban a lehető legköztörte a valódi időhöz. A Vera, valamint a HC-Lite Gadget konfigurációs képernyők gyors szerkesztése hamarosan rendezte ezt, majd a TZ88E 60 másodpercenként, valamint a KWH-ban 30 percenként wattokat küldött.

Valós felhasználás

A korábban komponált Fibaro fali dugó értékelés során lefedtem a Vera „Ergy” plug-in-jét, amely egy elegáns megjelenésű energiakövetés és grafikus létesítmény. Ez nagyon szép, azonban ezúttal a Fibaro HC-Lite „Energy Panel” -vel játszottam, ami összehasonlítva a Vera-t meglehetősen naff megjelenésűvé teszi. Hagyom, hogy a képek itt elmondják a történetet, mivel rengeteg olyan beállítás van, amelyekkel hegedülni kell, hogy az energiaadatokat különféle formátumokban tekintsék meg.

Egy idő alatt összehasonlítottam a TZ88E teljesítménymérési adatait, amelyek mind a jelenlegi költségeket, mind az EDF EcoManager IAM (egyedi készülék -monitor) egységeknél tartom, az előző áttekintés Fibaro fali dugóján kívül. A TKB gyorsan olyan pontos volt, mint a Fibaro, valamint amikor ismét ellenőriztem az összes, a MAPLins plug-in mérővel készített leolvasást.

Következtetés

Ez egy nehéz végleges gondolat volt, hogy összeállítsam, és valójában már többször írtam újra, mivel a nézőpontom folyamatosan változik. A TZ88E éles ellentétben áll a Fibaro fali dugóval – ez egy rendkívül alapvető eszköz, pontosan azt csinálja, amit szeretnél, és kivételesen vonzó költségpontban érkezik.

Másrészt, nem kétséges, hogy a Fibaro fali dugó sokkal tehetségesebb eszköz, rengeteg extra funkcióval, amelyek be vannak ragasztva. Bármennyire is költségekkel jár, plusz szintén figyelembe kell vennie bármilyen típusú adapter költségét, amelyet Ön követelményeket is felhasználhat vele.

Meg kell kérdeznem, hogy először megvizsgáltam-e a TZ88E-t, vajon a Fibaro fali dugó még megvizsgált-e? Lehet, hogy elég örültem annak, hogy elegendő a TZ88E, valamint a Fibaro fali dugót is úgy tekintették, mint a magasabb előzetes költségek mellett az extra adapterek követelménye?

Egy fényvisszaverő kávé után úgy döntöttem, hogy a közeljövőben abszolút sokkal többet szerezek a TZ88E-ből, hogy hozzáadjam a Z-Wave House Automation rendszeremhez. Ez valószínűleg még a megfizethetőbb be- és kikapcsolt dugó aljzatoknak is inkább az, mivel a költségkülönbség elhanyagolható, mint az energiakövetési funkciók előnye.

De szintén sokkal több Fibaro fali dugót választok olyan körülményekhez, amelyek megkövetelik a Fibaro Gadget kiegészítő teljesítményét – például a riasztások beállításának képességének egy összekapcsolt eszközöket, mint például a hűtőszekrény vagy a fagyasztó működik. Garantált pluszpont.

Elérhető az Amazon -tól

#
Előnézet
Termék
Értékelés
Ár

1

Pro ELEC 250 V 13 A 3 WAKLE/Hármas UK HASZNÁLAT 3 PIN -ADAPTER PULL

4 878 vélemény

£ 2,86

Legyen az Amazon

2

TP-LINK TL-PA4010PKIT PassThrough Powerline Adapter indító készlet, nincs szükség konfigurációra, uk dugó, …

10 312 vélemény

29,99 £Legyen az Amazon

3

13. feltétel Egy 3 tűs dugó – fehér (3 csomag)

2320 vélemény

4,98 £

Legyen az Amazon

tkbhome.com

A House Automation Insider – Martyn Wendon 20 évet töltött informatikai szakértőként a vezető vállalkozásokon belüli funkciók igénylésében a játékban, a monetáris és a kiskereskedelmi ágazatokban. Ez idő alatt kipróbálta, és számtalan terméket, protokollokat, rendszereket, valamint beállításokat is megpróbált, hogy lassan finomítsa a ház automatizálási beállítását. Most, ami időtöltésként kezdődött, a napi feladata volt, és a Vesternetnél dolgozott, és jó híreket, értékeléseket, valamint a ház automatizálási iparának néhány legnagyobb szereplőjének megjegyzéseit hozta be.

Ossza meg ezt:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Email
Több

WhatsApp
Nyomtatás

Skype
Tumblr

Távirat
Zseb

Utolsó frissítés a 2021-10-04-en / affiliate linkek / képek az Amazon termékmarketing API-ból

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *