Zipato Zipabox vezeték nélküli ház automatizálási vezérlője Mega értékelés

A Bit megértett horvát üzleti zipato nehézségekből származó 170 GBP ZIPABOX A Veralite Micasa Verde áron, mégis megígéri a csúcskategóriás vezérlőkkel, mint például a Fibaro House Center 2-es funkcióját. A zipaboxot az ütemével feltárjuk, hogy felfedezzük, hogy valóban képes -e elérni.

Ehhez a teszthez egy Zipabox -ot használunk, a 85 GBP -es akkumulátorhosszabbító modullal együtt, amely 3300 mAh -os akkumulátort biztosít, amelynek megfelelőnek kell lennie a Zipabox 24 órán át történő táplálásához a hálózati áramellátás esetén.

A Zipabox egy feltűnően stílusos, apró, 86x86x48 mm -es, valamint DIN sínre lehet felszerelni. Az akkumulátor biztonsági mentési modul az oldalán lévő növekedési portba vág, oly módon, hogy bárki számára ismeri a régi (és eléggé verve), hogy második processzorral rendelkezzen a BBC mikro számára. Mindkét oldalon van egy növekedési port – jelenleg van egy Zigbee modul, a helyzetben továbbra is úgy gondolja, hogy a Zigbee uralja a ház automatizálását, valamint a 433MHz -es generikus, valamint a KNX modulok tervei.

Támadás, valamint akkumulátor

A plugin akkumulátor modulja egy tartalék akkumulátort tartalmaz, valamint a 3G/GSM feletti hálózati biztonsági másolat létesítményét is tartalmazza. Kiderül azonban, hogy ez a funkció egy USB -port elrendezése, amelybe csatlakoztathatja a saját „GSM botját” – egyiket sem biztosítják. A 85 GBP nagynak tűnhet egy 15 dolláros akkumulátornak, egy 1 dolláros USB -portnak, valamint a 40 dolláros 3G dolláros modul szembetűnő hiányának – feltételezem, hogy ezeknek az elegáns műanyagoknak drágának kell lenniük. A javára a Zipabox hordozhatóvá teszi, amely segít a Z-hullámú hálózat néhány irritáló alapvető hiányosságainak megkeresésében.

Mi van a dobozban?

Mint oly sok ilyen eszköznél, a Zipabox-ot is biztosítják egy európai fali-ujjú tápegységgel, valamint esetleg egy ingyenes adaptoidot a szállítójától, ha szerencséd van. Miért nem szánhat időt ezekre a vezérlőipari vállalkozásokra az Egyesült Királyság tápegységének meghatározásakor, tehát ha elegáns egy kevésbé rozsdamentes megoldás, akkor 12 voltos 1 amper DC tápegységre vágyik, pozitív tipp.

Hasonlóképpen kapsz egy natty lapos Ethernet-kábelt (csak attól tartok, hogy itt nincs WiFi), valamint egy becsavarható antennát a Z-Wave rádióban kifejlesztett. Hasonlóképpen egy gyors kezdő útmutató, amely rendkívül sok az alapvető oldalon.

Felhős, gyűlöletgombok lehetőségével

Mielőtt bármilyen típusú továbbmennék, ki kell hangolnom, hogy a Zipaboxnak van egy tulajdonsága, amely polarizálja a kiemelkedő véleményt: sok funkciója és szolgáltatása felhőalapú, vagyis a Zipato által üzemeltetett szerverektől függ.

Az összes konfigurációt, valamint a webes felületen lévő napi adminisztrációt valóban a my.zipato.com átjárón keresztül hajtják végre, bár bármilyen típusú módosítást letöltenek a tényleges fizikai Zipaboxra, és helyben is futnak. A ZIPABOX regionális webszerverrel rendelkezik, azonban csak az (jelenleg nem dokumentált fejlesztők számára) REST felület támogatása, amely lehetővé teszi az iPhone és az Android alkalmazások számára, hogy helyben működjenek. Hasonlóképpen választhatják, hogy távolról dolgozzanak a Zipato átjárón keresztül.

A Zipato nemrégiben kritika alá került a szolgáltatási megállapodás magas színvonalú minőségére, valamint arra válaszoltak, hogy az egész lövöldözős mérkőzést az Amazon Cloudba helyezték, amely úgy tűnik, hogy jól működik, határozottan nem tapasztaltam semmilyen kérdést – Ez azt jelenti, hogy ha a Zipato hirtelen hajlandó, hogy bármilyen okból folytatja a szolgáltatás futtatását, akkor elveszíti a webes interfészét, valamint a „szabályok” előállításának vagy szerkesztésének képességét-még később-, mivel egyik sem E képességek közül az iOS/Android alkalmazások támogatják. A Zipato szívesen rámutat arra, hogy a valószínűtlen események esetében bármilyen típusú üzleti kellemetlenség elengedi az összes forráskódját, ám sokan sikertelen indítás szakembereként elmondhatom, hogy az ügyfelek támogatásának hajlandósága a Facto Ex Publish Publish Facto meglehetősen minimális. Úgy tűnik, hogy a legtöbb ember úgy véli, hogy 170 fontért hajlandóak vállalni a veszélyt, és hogy a forgatókönyv a gyerekek mindenképpen megfordítják az egész dolgot.

Zipato webes felület

Maradj velem? Jó, akkor tegyünk egy shuftie -t a Zipabox webes felületén. Jótékonyságként ezt a legfinomabbnak „funkcionálisnak” lehet nevezni. Mint a férfiak űrkefe, ez nem egészen a feladatot elvégzi. Az interfész panelek tömbjeként van ellátva, olyan stílusban, mint az a szabad alapértelmezett sablon, amelyet egy nyílt forráskódú CMS-sel kap. A 2011. évi szerzői jogi üzenet nem tölti be Önt a bizalommal, és a furcsa viselkedés sem. Például, a tervezés adaptálódik a böngészőablak méretéhez, bár ez nem rugalmas – szűk ablakkal kezdődik, és két oszlopot kap, húzza ki az ablakot szélesre, és megkapja. Két oszlop, valamint sok pazarolt hely. Bármennyire is nyomja meg az újratöltést, és hirtelen három oszlopot kap. Furcsa.

Húzhatja a paneleketés a jobb egérgombbal is, hogy a paneleket megmutathassa vagy elrejtse. Még függőlegesen átméretezheti őket, bár nem vízszintesen, kivéve a Graph Widget -t, amelynek széles és keskeny üzemmódja van. Ez sajnálatos, mivel egyes panelek (rád nézek, az Események Panel!) Nem igazán elegendőek a tartalom szűrésére, anélkül, hogy az oszlopfejlécek nagy unalmas átméretezése lenne. Még egy sajátosság az, hogy a panelek kialakítását helyben tartják a böngésző sütikben, tehát ha más számítógépre megy, akkor más nézetet kap. Még ennél is frusztrálóbb, hogy a legtöbb panelnek csökken a menü, amely konfigurálja a nézetüket, és ezt egyáltalán nem tartják szem előtt. Például, amikor az első bejelentkezéskor az Események panelt, a jelenlegi értékpanelt, valamint az energiapelet alapértelmezés szerint a Bugger All megjelenítését mutatja be, ami nem különösebben hasznos. Figyelembe kell venniük az utolsó beállítást, vagy a rendkívül legalább gyakorlati alapértelmezéssel.

Egy másik korlátozás az, hogy nem lehet egynél több példánya – tehát a hűvös kör alakú tárcsáz, amely az „aktuális érték” fülbemászó nevével jár, csak akkor jelenhet meg Csökkentse le a menüt, amikor jó lehet, ha néhányuk az oldalon van, hogy áttekintést nyújtson egy pillanat alatt.

Általános testület

Az általános panel az, ahol az összes alapvető konfigurációt elkészíti, valamint a készülékek és a felhasználók eltávolítása és kiküszöbölése mellett. A rendszer értesítési üzeneteit, valamint a firmware -frissítéseket szintén innen kezelik. Frissítettem a teszthez a legfrissebb 0.9.972 firmware -re, tehát meglepődtem, hogy fél órával később azt mondtam, hogy a firmware elavult, és hogy frissítsem… a 0.9.972 verzióra. Remélem, hogy ez egy hiba, nem pedig a Zipato, és a különböző firmware képeket pontosan ugyanazzal a verziószámmal készíti ki; Ennek ellenére még nem volt újrafogyt.

Ami nem egyértelmű, az, hogy rákattinthat a Gadget összefoglalójára, hogy megkapja a Gadget Manager -t, amely lehetővé teszi, hogy belemerüljön a magáneszközök tulajdonságaiba. Van egy „problémás eszközök” szakasz, amely megmutatja, hogy mely eszközök jelenleg traumát tapasztalnak, ám ez nem ad semmiféle tippet arról, hogy mi a probléma, tehát egyedül vagy a diagnózishoz.

Egy másik rejtett drágakő az „eszközök hozzáadása” csökkenése, amely generikus és gyártó-specifikus Z-hullámú eszközöket tartalmaz, egy teljes bejárat tutaját, amely haszontalan, mivel a szükséges hardver még nem létezik. Ez magában foglalja az X-10-et, amelyet a Zipabox nem támogat, sem a vezetékes, sem a vezeték nélküli változatban (egy X-10 kompatibilis 433MHz-es plugin modul van a munkákban). Az alján nagyon sok rendkívül praktikus „virtuális” eszköz, még később.

Az eszközök hozzáadásáról szólva, nem tudtam hozzáadni néhány enyém, amíg el nem engedtem, hogy el kellett engednem őket a Fibaro vezérlőhöz, amellyel társultak. Zavaró, bár a Z-hullám-probléma, nem pedig a Zipabox kérdés. Kevésbé lenyűgöző volt az az igazság, hogy az eZmotion 3-in-1 PIR-t, a hőmérsékletet és a fényérzékelőt egyáltalán nem ismeri fel a Zipabox, valamint az Everspring SM103 ajtó/ablakérzékelő is csatlakozhatott, azonban a Zipabox nem tudott Tekintse meg az érzékelő bármely típusú értesítését – bár titokzatosan néhány órával később kezdett dolgozni.

Ezek sem változatproblémák, mivel a tesztkonfigurációm teljes sugara nem haladja meg néhány métert. Időnként a sikeres csatlakozás után az „eszközök hozzáadása” párbeszéd abszolút életkorig lóg, 5 perces sorrendben, valamint néha elakad, és az oldalt újratölteni kell. Úgy tűnik, hogy nem befolyásolja az előadást.

Végül van egy konfigurációs panel, amely lehetővé teszi, hogy részleteket adjon magáról, valamint bármilyen más személyről, akinek az egyéni státuszt szeretne adni, vagy azokról, akiknek csak azt szeretné, hogy a rendszer az éjszakai holttestek során bántalmazzák, amikor a riasztás riasztás kialszik. A részletek lapon meglepő számú mező található: meg akarja érteni, hogy abszolút bármi is legyen rólad. Szerettem volna egy okostelefonszámba egy hiábavaló erőfeszítéssel, hogy az SMS értesítést működtessem, azonban nem tudtam ebbe elszigetelten belemenni anélkül, hogy az összes többi információt kitölteném. Aggasztóbb, hogy van egy egész szakasz, amelynek címe: „Számlázási cím”- számlázás pontosan? Azt tanácsolnám, hogy egyelőre hagyja ezt az egész típusot üresen.

A panelen van egy másik gomb, amely kiemelkedően fontos, és ez a „szinkronizálás” gomb. Ha megenged egy kicsit merésznek: mindig kattintson a „Szinkronizálás” gombra, miután módosít valamit! Valójában, még ha nem is módosított semmit, kattintson rá. Ha módosít valamit, valamint egy gyakorlati párbeszédpanel megjelenik, hogy „szinkronizáló beállítások” című filmet állítson – ismerje fel a hazugságra, és kattintson a Synchronize elemre, függetlenül attól. Nincs mutatója az internetenAz interfész, amely szerint a jelenlegi világnézet nem szinkronizálódik, és a 10 -ből 9 -szerese, bármilyen furcsaság, amelyet tapasztal, kattintással kezelik, ezért kattintson gyakran. Köszönetet mondasz nekem érte.

Lámpák, valamint az erőpult

A lámpák, valamint az erőpult, ahol az összes megvilágítási vezérlő, valamint a plug-in modul megjelenik. Alapértelmezés szerint megkapja a rendszerben szereplő összes megfelelő eszköz felsorolását, valamint a tetején lévő csökkentett szűrő lehetővé teszi, hogy egy adott helyiségre összpontosítson. Lehet, hogy kíváncsi a szobákra, feltéve, hogy ez az első alkalom, amikor megemlítették őket, bár kiderül, hogy rákattinthat az Általános lapon, hogy felfedje a modulfát, valamint az eszközöket szobákkal, vagy új kapcsolatokkal, vagy új teremtett terek. A Zipabox nem hatalmas az egész terek koncepcióján, azonban az egyéni felületük néhány helyén felmerül.

A bináris be- és kikapcsolt eszközöknek nagy csúnya ikonja van a bal oldalon, amely megjeleníti a jelen meghatározást, valamint amelyre kattinthat a váltáshoz. Hasonlóképpen van egy kis iOS stílusú be-/kikapcsoló, amely azt mutatja, hogy a jelen megadott, bár látszólag nem engedi, hogy rákattintson, amíg rájössz, hogy a csúszkára kattintania kell, nem pedig a mellette lévő szót, valamint Kattintson, soha ne húzzon.

A Dimmables egy csúszkával jelenik meg, amelyet ezúttal meg kell húznia, nem kattinthat a csúszka pályára, ami szörnyen következetlen. A hatalmas csúnya ikonra kattintva a tompítót 0% és 100% között váltja, nem tartja szem előtt az előző tompító szintet.

Mint az összes ilyen webes interfész, az őrült kattintás végül olyan megjelenített állapothoz vezet, amely reménytelenül esélye van az eszköz jelenlegi állapotának, bár tisztességesnek kell lennie, hogy a Zipabox végül felzárkózik. Ez különösen észrevehető a dimmerekkel, amelyek egyéni interfész -tevékenységekkel bombázva a határozatlanság őrületében ugrálnak, és a kértek, valamint a jelenleg zajló események között.

Ennek a panelnek az egyik sajátossága az, hogy az akkumulátorral működő eszközök nem jelentik az akkumulátor szintjét-valójában nem láttam az akkumulátor szintjét az egyes felületen, ami kissé rövidlátó.

A másik típusú eszköz, amely itt jelenhet meg, egy „légkondicionáló IR kód”-amely nyilvánvalóan egy Aircon távirányítójának kulcstartója, amelyet valami Remotec ZXT-120-nek neveznek, amely kiderül, hogy „Z- Hullám az AC IR Extender -hez ”, amivel sajnos nem vagyok felszerelve, tehát nem tudom kommentálni a funkcionalitást.

Ha egyelőre elhagyjuk a tényleges birodalmat, a virtuálisra összpontosíthatunk. Az „Eszközök hozzáadása” widget lehetővé teszi az online kapcsolók, valamint az online szintű vezérlők hozzáadását, amelyek ugyanúgy jelennek meg, mint a valós ekvivalenseik. Az online kezelés beállításaiban más eszközök felsorolása, amelyekre azt akarja, hogy átruházjon – valamint a ragyogó is, ez magában foglalhatja más online vezérlőelemeket is. Ha gyerekes hajlandó, sok idővel a kezedben, felállíthat egy óriási fát, összekapcsolt online csúszkákat, és mindegyikük úgy táncolhat, mint őrült – ez egy kicsit olyan, mint az automatizálás egy költséges keverőképes asztalon.

A virtuális eszközöknek nem lehetnek az URL -hez kapcsolódva, tehát nem lehet például be- és kikapcsolni egy online eszközhöz egy külső rendszert a HTTP -n keresztül, mindazonáltal ez a fajta teljesítmény a „szabályokkal” lehetséges, a „szabályokkal”, Amit hamarosan lefedünk.

A köztedi lelkes szeműek azon gondolkodhatnak, hogy mi ez a „kijelző” eszköz a Z-Wave eszközök képernyőjén, és őszintén kijelentem, hogy fogalmam sincs. Bejelentés nélkül tűnt, látszólag semmiből. A Gadget Manager kijelenti, hogy ez egy „routing_slave”, ami nem sok segítség. Nem mertem törölni, hogy bármi, ami összeomlik a fülem körül.

Érzékelők panel

Az érzékelők panele a fény és az erőpanel párja – itt itt kapja meg azokat a eszközöket, amelyek érzékelik a dolgokat, nem pedig a dolgokat. Ha nem tetszik az alapértelmezett csúnya ikon, amely egy általános Z-hullámú eszköz hozzáadásából származik, akkor rákattinthat a beállításokra, valamint a modul típusának módosítására, hogy más csúnya ikont kapjon-ez furcsa módon szintén szükség van az érzékelő kijelölésére. egy szobába.

Ismét ott van az online érzékelők lédús jutalma. Ide tartoznak két URL, egy aktiváló URL, valamint egy deaktivált URL; Ha ezek közül bármelyik böngészőben vagy szkriptben bekerül, az online érzékelő állapotának megfelelő változását eredményezi. Az online érzékelők az eszközökhöz köthetők, így az online érzékelő megadása módosítja a sok tényleges (vagy akár virtuális) eszköz megadását. Az URL -ek nem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *