Mennyire tiszta a konyhád?

A tiszta konyhai terület általában egy örömteli (és egészségesebb) főzés módszere. Nem csak sokkal könnyebb az ételek elkészítése tiszta konyhában, a steril felületek és a készülékek is segíthetnek a háztartás egészséges és biztonságosabb megőrzésében. Megértette, hogy az egészség és wellness Kanada, valamint a kanadai közegészségügyi és wellness társaság szerint, mivel az évente az élelmiszerbolt baktériumok által kiváltott betegségekből származó 13 millió kanadai tapasztal, általában a főzés során fertőzés, valamint a tárolás eredményeként. ? A tiszta konyhák funkciót játszhatnak a kockázat csökkentésében, a Conader Food Food Security Education (CPCFSE) partnersége szerint az ONT -ben, Guelph -ben. Használja ki ezeket a takarítási ötleteket a tipikus konyhai terület nehézségi foltok kezelésére.

Első lépés: Dobd el a szivacsokat.

Ezeket nehéz megőrizni a baktériumokat. A CPCFSE valóban azt javasolja, hogy használják a papírtörülközőket a konyhai felületek törlésére, vagy minden nap módosítják a mosogattesteteket a baktériumok terjedésének megakadályozása érdekében.

Második lépés: fertőtlenítse a felületeket.

A munkalapokat, valamint a vágódeszkákat meg kell tisztítani, majd mérsékelt fehérítő opcióval (1 teáskanál. 3 csésze vízenként), valamint az ételek előkészítését megelőzően kell fertőtleníteni. TIPP: Ügyeljen arra, hogy szárítsa meg a pultot, mielőtt ételt helyezne, hogy abbahagyja a tartós baktériumoknak való kitettséget.

Harmadik lépés: mosodai edények, valamint edények forró sudy vízben.

Kézi mosodai termékek tisztítószerrel. Üzt be a műanyag, az üveg, a porcelán, valamint a zománcozás 10 percig mérsékelt fehérítő opcióval, majd alaposan öblítse le. Ha van mosogatógép, válassza ki az ideális mosószert, és tartsa be az utasításokat. Ne töltse ki az étkezési tartályt – különben a mosószer filmje marad az edényeken.

Negyedik lépés: fertőtlenítse a mosogatót.

A konyhai süllyedés nagyon sok akciót lát, ezért döntő fontosságú minden nap tisztítás és fertőtlenítése. Nem feltétlenül követeli meg a csiszoló tisztítószert. Például egy univerzális tisztítószernek, valamint egy kis könyökzsírnak egy csiszolópaddal. Ne emlékezzen a mosogató körüli peremre, és használjon egy régi fogkefét a csaptelep körüli keményen elérhető területekbe. TIPP: Dezodorizálja a szemét ártalmatlanítását néhány citrom futtatásával is.

Ötödik lépés: Tisztítsa meg a kis készülékeket.

Vegye szét a kis készülékeket, az élelmiszer -feldolgozókat, a húsdarabokat, valamint a keverékeket ideális, miután felhasználja őket, és mérsékelt fehérítő oldattal fertőtlenítse őket. Levegőszárítson vagy szárítson meg egy papírtörülközővel.

Hatodik lépés: Törölje le a konyhai szekrényeket.

Pontosan megdöbbent, hogy pontosan mennyi a szennyeződésű konyhai terület szekrények, a furcsa ételek meghirdetésétől a melegítésig, valamint az olajfelhalmozódásig a tűzhelyhez legközelebbieknél. Sok szekrénytípus, laminált, festett erdők, valamint vinil is tartalmazható mérsékelt étkezési mosószerrel és meleg vízzel. Törölje le szárítsuk meg papír törülközővel.

Hét lépés: Tisztítsa meg a hűtőszekrényt.

Rendszeresen tisztítsa meg a hűtőszekrény belsejét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az élelmiszerek biztonsága. Törölje le hígított étkezési szappannal, amely beragadt kiömléseknél fog működni. Ne töltse ki a hűtőszekrényt – ha igen, akkor az ételek nem maradnak ideális hőmérsékleten (4 ° C alatt). Ráadásul megértette, hogy a hűtőszekrényének további nehéznek kell lennie, ha egy hónap alatt nem porolja meg a hűtőszekrény tekercseit? Húzza ki a hűtőszekrényt, és fedezze fel a tekercseket (általában a készülék mögött a készülék alatt vagy a hát körül). Használja ki a vákuumban lévő lapos tömlő rögzítését a szennyeződés elnyeléséhez.

Nyolcadik lépés: foglalkozzon a mosogatógéppel.

Furcsanak tűnik, ha mossa a mosogatógépet, bár felhalmozódik a szennyeződés, az étel, a zsír és a szappanos söpredék, különösen az ajtó körüli sarkokban. Az idő múlásával ezek hozzájárulhatnak a rossz szaghoz, valamint a tisztátalan megjelenéshez. Harcolj vissza a forró szappanos vízbe mártott régi fogkefével. Nézze meg a kézikönyvet, hogy pontosan megvizsgálja, hogyan lehet megtisztítani a mosogatógép lefolyóját vagy makerátort. Ezután futtassa a mosogatógépet egy csésze fehér ecettel csak a felső állványon. Ez elősegíti a foltok kiküszöbölését, és frissíteni fogja.

Kilencedik lépés: Tisztítsa meg a szekrényeket.

Rendszeresen kedves a kamrájával vagy az élelmiszerszekrényekkel, valamint dobja el az elavult és elavult tárgyakat. Törölje le a polcokat, és söpörje le a kóbor morzsákat. Győződjön meg arról, hogy az élelmiszer -tartályokat megfelelően lezárták (és ne tárolják az ételt a padlón).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *