DIY Windows Home Server Build – Jukebox MKII

Nehéz elhinni, de négy és fél éve azóta, hogy elkészítettük az első megfelelő RackMount Media Server -et az automatizált otthon számára. Az MKI oktatóanyagunk továbbra is az egyik legnépszerűbb cikkünk, és könnyű belátni, hogy miért (előbb elolvashatja az eredeti Jukebox -kiszolgáló oktatóanyagát).

Ez olyasmi, amit az emberek minden nap csinálnak, mivel rájönnek, hogy az összes digitális médiájukat egy központi szerverre kell helyezniük, amelyhez a sok IP -eszköz hozzáférhet, amelyre most támaszkodunk. A gép jól szolgált nekünk, de semmi sem tart örökké, és ezen a héten kihúztuk a régi lányt az állványból egy szívátültetés céljából.

Ideje továbbmenni – Két dolog kényszerítette a frissítést. Először a régi gép IDE architektúrája azt jelentette, hogy minden alkalommal régebbi, drágább merevlemezeket szereztünk, amikor további tárolást kellett hozzáadnunk. Noha a régi szerveren 8 meghajtónk volt, kis 120 GBS, 160 GBS 300 GBS stb. Az utóbbi időben még külső USB -meghajtókat is hozzáadtunk, amelyek messze nem ideálisak. Nyilvánvaló volt, hogy el kell költöznünk az ATA -ba, és hogy az IDE Drive Caddies -nak el kell mennie.

A régi szerver az állványból (kiegészítve a tetején USB -meghajtókkal), készen áll a frissítésre

A 4 -es 3 -ba megy – míg megtartottuk a régi 4U rackmount -tokot, felemelkedtünk az új építésben szereplő meghajtók sűrűségével, néhány jeges dokk MB454 öblével. Ezek lehetővé teszik, hogy 4 meghajtót kiszorítson minden 3 meghajtóhelyre. Még egy 5 -ös 3 verziót is beszerezhet, de még néhány évig rengeteg kapacitást kell kapnunk a 8 öblítéssel, amelyet ez ad nekünk, és a kissé alacsonyabb sűrűségnek segítenie kell a hűtés és a meghajtók élettartamának növelésében. A jeges dokkok nem olcsók, de valódi drágakő. Szinte Drobo-esque könnyedséget adnak az új meghajtók hozzáadásához (bár még mindig csavarozót kell használni).

Kattintson a fenti miniatűrökre a teljes méretű verziókhoz

Több erő! – A frissítés kényszerített második oka a CPU volt. A Via Powered Machine mindig bármi mással küzdött, mint az alapfájl -kiszolgálás. A 100% -os CPU-felhasználás gyakori volt, és olyan szoftverek, amelyek megpróbálták újra bevezetni a médiát repülés közben, például a PS3-on történő lejátszás céljából, elküldték a szerver Meltdown-ba. Úgy döntöttünk, hogy az egyik újabb Intel I5 vagy I7 CPU-k ellen, ehelyett az ésszerűbb árú 2,60 GHz-es Intel Pentium kettős mag-E5300-at választottuk. Jó egyensúlyt biztosít a hatalom és a gazdaság között, és óriási növekedést biztosít a szerver számára.

A régi szerver jelentősen alulteljesítette a múltbeli alapfájl kiszolgálását

Az ASUS P5Q Deluxe alaplap, amelyet választottunk, támogatja a Core 2 Duo -t és a Core 2 Quad processzorokat is, viszonylag gazdaságos és egyszerű frissítési utat biztosítva, ha komolyan gondoljuk a virtuális szerverek futtatását ezen a dobozon a jövőben.

4 GB -os Kingston Hyperx DDR2 RAM -ot és egy Corsair HX 450W PSU -t szereltünk fel. Ez az első alkalom, amikor márkás tápegységet használtunk egy építkezésben, és mindenképpen érdemes megemlíteni. Néhány fontért még ez valójában egy minőségi tétel. Erős építési minőség, ultra-quiet, lényeges csatlakozók és aljzatokkal, ami azt jelenti, hogy csak a Molex, a SATA energiát és a hajlékonylemez-csatlakozókat csatlakoztatja, amelyekre valójában szüksége van.

Ellentétben a Via EPIA táblával, amely a régi szerveret táplálta, az ASUS nem épített be a grafikát, de a Sces Box -nak rengeteg régi kártyája volt. Az új hardver magában foglalja a gigabites Ethernet portokat, így a szerver kihasználhatja a nemrégiben frissített gigabites Ethernet kapcsolónkat. Az ESATA port lehetővé teszi a jövőbeni bővítést az eseten kívül, a FireWire és az USB portok mindig hasznosak. Az egyetlen nyílású tábláról egy olyan táblát is áthelyeztünk, amelyen különféle PCI és PCI Express résidők vannak, és szükség esetén további vezérlők és port -bővítési kártyák hozzáadását is lehetővé teszik.

Windows Home Server – A régi szerver a Vanilla Windows XP Pro -t futtatta és rock szilárd. Ragaszkodunk a Redmondhoz és telepítettük a Windows Home Server -et. A WHS a Windows 2003 szerveren alapul, a kóddal, és a házban történő használatra optimalizált funkciók és a 10 felhasználó korlátozott.

Megtartottuk a legmodernebb IDE -lemezeket a régi szerverről (400 GB), és telepítettük azt az egyik belső öbölbe az esetben, mint az OS / Boot Drive -ként. A telepítési folyamat a normál Microsoft -ügy, és körülbelül egy órát vesz igénybe. Ezután ott van a szokásos létfontosságú frissítések, javítások és opcionális szoftverek telepítése. Sok órával és újraindítással később felálltunk és futunk a legújabb Power Pack / Service Pack 2 -rel (a PowerPack 3 hamarosan a béta -ból származik, és támogatást nyújt a Windows 7 számára).

Mivel sok ember, aki az elmúlt években otthoni szerveret használt, tudta, hogy amint a meghajtó tartása azt mondja, hogy a CD RIPS megtelt, rendetlen frissítéssel kell szembenéznie. Rendszeres asztali operációs rendszerrel és RAID -beállítással, az új lemez hozzáadása általában azt jelenti, hogy további megosztások hozzáadását jelentik, a „Music1” -et a „Music2” csatlakozik a vizsga soránfent. Ez a JBOD -beállítás messze nem ideális, különösen, ha ezután az összes ügyfelet, például az XBMC -t, a SONOS -ot stb. Össze kell konfigurálnia, hogy megtekintse a kiegészítő zenét. Nem sokkal azelőtt, hogy mindenféle megosztásod van, szétszórva mindenféle meghajtón.

A WHS előnye ebben a beállításban az, hogy a színfalak mögötti okok miatt az összes meghajtó egy nagy „tárolókészletnek” jelenik meg. Minden hozzáadott új meghajtó egyszerűen növeli a medence teljes kapacitását, és több helyet teremt a meglévő zenei vagy filmek vagy fotók megosztásához, anélkül, hogy új mappákat kellene létrehoznia és kezelni, vagy újbóli konfigurálnia kellene a hozzáférő ügyfeleket.

Mivel a WHS formátumok formátumai minden új meghajtót, amikor hozzáadják a rendszerkészlethez, nem egyszerűen nem veheti be az NTFS -meghajtókat egy régi gép adataival, és új WHS -be helyezheti őket. Noha ez nem volt számunkra, mivel nem használtuk újra a régi meghajtókat, érdemes megjegyezni, mivel esetleg új vagy két meghajtót kell vásárolnia, ha van.

Mint a Drobo, és a RAID -mal ellentétben ez a beállítás nem törődik a különböző meghajtóméretek és modellek keverésével. Mindaddig, amíg üres meghajtó-öblök van, az új lemezen történő felbukkanás 5 perces feladata. Miután az összes öböl megtelt, akkor itt az ideje, hogy eltávolítsa és frissítse a lemezt egy nagyobb kapacitási modellhez. Ez magában foglalja a lemez eltávolításra történő kijelölését, amely megköveteli, hogy elegendő hely legyen a többi meghajtóban az adatok tárolásához, vagy ha nem, akkor a külső meghajtó ideiglenes használata. Ezért a legjobb, ha nem várja meg, amíg megemelkedik, mielőtt nagyobbra frissülne.

A menedzsment – Néhány héttel ezelőtt egy történetet készítettünk egy különösen lenyűgöző 20 terabyte otthoni szerveren, amely egy automatizált otthoni olvasóhoz tartozik. A beállítását tekintve feltétlenül telepítettük a kiváló lemezkezelési kiegészítést. Többek között ez lehetővé teszi a szerver huzalkeret -grafikus ábrázolásának létrehozását. Ezt azonban az elején meg kell tennie, majd adjon hozzá lemezeket egyenként, hogy rögzítse, hol van minden fizikai meghajtó a rendszerében. Ezután triviális a meghajtó azonosítása, ha van probléma, vagy ki kell cserélni.

A bal oldali ablaktáblán lévő meghajtóra kattintva rávilágít, hol van a jobb oldali huzalkeretben, zöldre fordulva. A kiegészítő további hasznos információkat is beszámol, például a hajtáshőmérsékletet és az átviteli sebesség sebességét. Telepítettük a WHS mobil kiegészítőt is, amely az iPhone alkalmazásával (a Windows Mobile verzió is elérhető) együttesen hozzáférést biztosít a szerverhez, miközben mozgás közben vagyunk.

Mozgás – Miután a szerver felállt és futott, és az új SATA meghajtókat telepítették, és beállítottuk a Disk Manager -be, elindítottuk az adatok „Karakterépület” feladatát a régi meghajtókról. A nagy mennyiségű adat mozgatása soha nem szórakoztató, és ez sem volt kivétel, néhány napig tartva. Az IDE -lemezek adatai átmásolhatók a szerverre az IDE vonalba beépített alaplapok segítségével, vagy ha a rendszer nem rendelkezik, akkor inkább az IDE -t az USB 2.0 interfészre használhatja.

Jó megosztani – a részvények a hagyományos UNC formátumban jelennek meg – // ServerName/ShareName – például // jukebox/filmek vagy // jukebox/zene, a Samba részvények könnyen hozzáférhetők Mac -ekből vagy Linux gépekből is – SMB:/SMB:/ /Jukebox/zene vagy smb: //192.168.0.10/movies stb. Minden felhasználó teljes hozzáférést engedélyezhet, csak hozzáférést olvashat, vagy egyáltalán nincs hozzáférés az egyes részvényekhez. Például a gyermekeinek csak a zenei megosztáshoz való hozzáférést adhatja, lehetővé téve számukra a hallgatást, miközben biztonságban vannak a tudásban, hogy nem tudnak véletlenül törölni valamit.

Rugalmas PAL – Noha egy korlátozott alkalmazáskészletet futtathat egy DROBO -n és más NAS -eszközökön is, szolgáltatásokat is futtathat, kevés a Windows alkalmazások puszta kötetének legyőzése. Bármely Windows alkalmazást nagyjából futtathatja ezen a rendszeren. Ez jelentősen választja a média kódolókat, az FTP szerver szoftvert, a Bit Torrent klienseket és hasonlókat, amelyeket ezen a dobozon is futtathatunk, mindegyiket bárhol a LAN -on vagy a hálón könnyen kezelhetjük.

A WHS más hasznos funkciókat kínál, például egy webes felületet a szerverhez és a Windows számítógépeket az otthoni LAN -on. A konzol távolról vezérelheti a média kezelését. hozzá kell férnie egy fájlhoz egy pálházból? Szeretné lejátszani azt a CD -t, amelyet tegnap este otthon szakítottál a munkában? A fájlok feltöltése vagy letöltése a szerverről triviális bármely más gépről, amely az internet -hozzáféréssel rendelkezik.

Mindezeket a távoli funkciókat automatikusan beállíthatja az UPNP -vel, vagy ha az útválasztó nem támogatja, vagy a kézi beállítást részesíti előnyben, akkor egyszerűen továbbíthatja a 80, 443 és 4125 portokat a szerverek IP -jére. Még akkor is, ha nincs otthon statikus IP -címe, a WHS lehetővé teszi, hogy mindig távolról csatlakozzon a gépéhez egy egyszerű és emlékezetes címről, amelyet választhat –

Kattintson a fenti miniatűrökre a teljes méretű verziókhoz

A csatlakozó – Ha más XP/VISTA/Windows7 PC -kkel rendelkezik a LAN -on, akkor a WHS „Connector” szoftver telepítése automatikusan összekapcsolja őket a szerverre, a PU -valRöviden csökkentve a részvényeit az asztalukon, és automatizált biztonsági mentések beállítása.

Az „Egyetlen tároló” technológia azt jelenti, hogy a WHS csak egy fájlkészletet fog tartani egy operációs rendszerhez, és ezáltal csökkenti a helykövetelményeket. Két hasonló XP Pro gépet készítettünk. Az első biztonsági mentés 7,6 GB -os volt. Ezután biztonsági másolatot készítettünk a második gépről, amely csak további 2 GB -ot adott hozzá a szerver biztonsági mentési mappájához.

A fájlok és mappák könnyen visszaállíthatók ezekből a biztonsági másolatokból. A teljes gépet visszaállíthatja egy CD -ről történő indítással és a kép szopásával a szerverről a LAN -on. Ha Windows háztartás vagy, akkor az automatizált biztonsági mentési funkció valószínűleg megéri a felvételi árat.

Backup Buddy – A WHS megosztott mappáit kijelölheti a „másolat” érdekében. Ez biztosítja, hogy ezeket a könyvtárakat 2 fizikai lemezen tárolják, lehetővé téve az adatoknak, hogy egyetlen merevlemez -meghibásodást túléljenek. Lehet, hogy nem akarja megismételni a DVD ISO-ját, például inkább újracsomagolja őket, ahelyett, hogy a védelemhez szükséges kiegészítő helyet foglalna el. Úgy döntöttünk, hogy az összes adat / dokumentum mappánk és az összes digitális fényképünket megismételjük, és amely jelenleg csaknem 800 GB -ot vesz fel, amint az a konzolban előállított szép tiszta pie -diagram grafikus WHS -ben látható.

Elegendő történetet hallottunk a levelezőlistánkon, hogy elkészítsük a TV -műsorot – „Amikor a RAID rosszul megy”, azok a felhasználók, akik mindent elveszítettek, amikor az ember meghal, ahelyett, hogy újjáépítené a tömbjük újjáépítését. Tehát, míg a duplikáció jó dolog, és valószínűleg több, mint sok felhasználó jelenleg, még mindig szüksége van egy más helyen, hogy megvédje magát a katasztrofális hardverhiba vagy akár a lopás, a tűz, az áradás stb.

Úgy tűnik, hogy a WHS rendszermeghajtó biztonsági mentése a jelenlegi verzió gyenge linkje. Amit láthatunk, nincs egyszerű módja erre, a bár különálló RAID 1 rendszerrel rendelkezik. A C: partíció és a D: Storage Pool partíció közötti partnerségnek szinkronban kell lennie, tehát az operációs rendszer meghajtójának az Acronis / Ghost vagy hasonló képalkotása elavult, ezért nem sokkal azután, hogy megtörtént.

Ha azonban a rendszerlemez meghal, akkor képesnek kell lennie a WHS új verziójának telepítésére egy új lemezre, amely ezután újra megragadja a nem ártott adatait, bár a kiegészítések vagy a WHS egyéb testreszabása elvesztésével. volt neked.

Kattintson a fenti miniatűrökre a teljes méretű verziókhoz

Zöld hitelesítő adatok? – Az új Corsair HX 450W ATX tápegység, amelyet felszereltünk, „80 Plus” tanúsítvánnyal rendelkezik, garantálva a különféle terheléseknél legalább 80% -os hatékonyságot, és az új alaplapok, a modern energiagazdálkodási rendszerek is segítenek itt. 8 SATA vonalunk az alaplap 6 portjából származik, plusz 2 további PCI Express kártyán. A Westerm Digital Green és a Samsung Ecogreen meghajtók keverékét használjuk. Ezek kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos lemezek – olyasmit, amit a 24/7 futó szerver is üdvözöl.

A régi szerver használat közben 140 watt sebességgel fogyasztott villamos energiát, hihetetlenül az új doboz mindössze 95 watton fut. Tehát, bár úgy gondoltuk, hogy egy viszonylag zöld CPU -t hajtunk végre az utolsó rendszerben, a PSU, az alaplap és a merevlemezek által alkalmazott régebbi technológia nagyobb energiát szopott. A redukció egy része vitathatatlanul az is abból a tényből származik, hogy most 3 kevesebb meghajtó forog. Mindez növeli a villamosenergia -megtakarítást számunkra, évente körülbelül 60 font.

Ha nincs szüksége olyan médiakiszolgálóra, amelyen oly sok SATA port található a fedélzeten, és ez képes kiegészítő funkciók végrehajtására és a virtuális gépek futtatására, akkor érdemes megfontolni egy atomtáblát. Az Atom az az Intel CPU, amely a legtöbb netbook és net-top-t hajtja végre, amelyek az elmúlt néhány évben annyira népszerűvé váltak, és még alacsonyabb energiafogyasztás esetén alapvető teljesítményt nyújtanak.

Kattintson a fenti miniatűrökre a teljes méretű verziókhoz

Visszatér

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *