10 Ötletek környezetbarát életmódhoz

1. A felújítás, nem pedig egy régi épület lerombolására. „Körülbelül olyan környezetbarát, mint az első lépésként”-állítja Janna Levitt torontói tervező.

2. Válassza ki a helyi forrásból származó építőanyagokat. Használjon háztartási fa fajokat, amelyek nem járulnak hozzá az esőerdők kimerüléséhez, valamint minimalizálják a szállítás által előállított szén -dioxid -kibocsátást.

3. Használja újra a helyszínen található anyagokat. Ha megváltoztatja a ház szerkezetét, adja meg újra az anyagokat a bontásból. A torontói háztulajdonosok, Debbie Adams, valamint Peter Fleming a Douglas FIR gerendákat (mind a helyszínen, mind a helyszínről) bútorokká, polcokká, lépcsőfokokhoz és a kapaszokhoz fordították.

4. Állítson be egy igény szerinti vízmelegítőt. A terjedelmes tárolótartály -melegítő helyett próbálja ki a kicsi, energiahatékony modellek egyikét, amelyek csak akkor meleg vizet, amikor erre szükség van (és helyet takarítson meg).

5. ültessen egy tetőfedő kertet. Ha van lapos és jól strukturált tetője, tegye „zöldre”. Ez nagyszerű lesz a ház belsejében, javítja a környező levegő magas színvonalát, és nyugodt területet biztosít az üléshez.

6. Minimalizálja az ember okozta világítás követelményét. Állítson be könnyű csöveket vagy tetőablakokat olyan terekbe, amelyek nem lesznek természetes, vagy nincsenek természetes fény. Néhány tetőablak nyitva van, ami szintén segíti a szellőztetést.

7. A régi bútorok felújítása. Tartson olyan darabokat, amelyek szerkezetileg zajosak a hulladéklerakókba való befejezéssel, a finomítással és az újrafestéssel.

8. Csökkentse az udvar területét, valamint használja az őshonos növényeket. Ezeknek kevesebb karbantartásra és vízre van szükségük, mint a többi éghajlaton tenyésztett.

9. Fogja meg és újrafelhasználja a csapadékvizet. Válasszuk le a leereszkedéseket a város szennyvízcsatorna -rendszeréből, és irányítsuk el a lefolyást az udvarra vagy az esőhordóba, hogy a vizet a kert karbantartásához felhasználhassa.

10. Kapcsolja ki a légkondicionálót. Állítsa be a mennyezeti ventilátorokat, valamint a nyitott ablakokat a kereszt-szellőztetéshez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *