A DIY gyógynövény ültetvényes doboz

Készítsen egy ültetvényes dobozt, amely nyáron szervezi a gyógynövényeket, valamint télen beltéri asztalként párosul; Keresse meg a konyhai ajtó közelében, hogy azonnal összegyűjtse a friss fűszernövényeket az ízletes nyári receptekhez. Ez a vonzó, ügyesen létrehozott fa doboz három fekete műanyag vályú, amelyeket sok óvodában és kerti központban kínálnak, amelyek a doboz belsejében egy fa polc tetején pihennek. A fadarabokból készült rácsrács növényi elválasztóként működik a doboz tetején.

Télen, amikor a gyógynövények befejeződnek, a dobozt be lehet hozni otthonába, és asztalként is felhasználható úgy, hogy a fából készült rácsot egy üvegdarabra cseréli. Kiválaszthatja, hogy elszíneződjön vagy festse az ültetvényt, vagy cédrusból fordítsa el, amely természetesen az időjárási viszonyokat. Külső használathoz átlátszó vagy szilárd foltot javasolunk.

Anyagok, valamint szerszámok

Faipari

A cédrus vagy más fa hosszával való megfelelés (a nyomással kezelt fa nem javasolható ehető növényekkel történő felhasználásra):

1 4 ″ x 4 ″ x 8 ′

2 2 ″ x 4 ″ x 8 ′

1 2 ″ x 4 ″ x 10 ′

3 2 ″ x 2 ″ x 8 ′

1 1 ″ x 6 ″ x 6 ′

(*A vágási utasításokat lásd alább.)

Szerszámok

Látta

Lombfűrész

Fúró

Kalapács

Piros Robertson csavarhúzó

Csiszolóberendezés

Kültéri ragasztó a hozzáadott stabilitás érdekében

Szögmérő

Egyenes

Porvédő maszk

Hardver

2 fém „L” zárójel*

32 #8 4 ″ csavarok*

8 2-1/2 ″ csavarok*

16 2-1/2 ″ a körmök befejezése*

8 3/4 ″ a körmök befejezése*

40 tiplik, 1-1/2 ″ hosszú, valamint 3/8 ″ átmérőjű

40 fa dugó 3/8 ″ hosszú

4 Kakaházak közzététele

*A horganyzott fémet külső használatra javasoljuk.

1. lépés: Előkészítés

Óvatosan értékelje az anyagok felsorolását. Az ültetvény nagy része csavarokkal és külső ragasztóval van felépítve, hogy a hozzáadott stabilitást biztosítsa. Ne használja a ragasztót, ha azt akarja, hogy szétszerelje az ültetvényt télen.

2. lépés: Az utasítások vágása

Ha nem rendelkezik vágóeszközökkel – például egy kirakós, gérfi vagy az erőfűrész -, sok fűrészáru -üzlet méretre vágja az anyagokat névleges töltés céljából.

Vágja a 4 ″ x 4 ″ x 8 ′ -et négy darabra, mindegyik 16 ″ hosszú.

Vágja a 2 ″ x 4 ″ x 8 ′ -et négy darabra, mindegyik 21-3/4 ″ hosszú, valamint egy emellett négy darab, mindegyik 24 ″ hosszú.

Vágja a 2 ″ x 4 ″ x 10 ′ -et két darabra, mindegyik 32 ″ hosszú, valamint két darab, mindegyik 29-3/4 ″ hosszú. Ezek a lábazott darabok. Követelnek egy 45 fokos gérvágást mindkét végén, hogy a téglalap alakú lábazatot írják be. A lábazat alján lévő „ívek” ezután egy kirakós vagy sávfűrész segítségével vághatók le.

Vágja le a 2 ″ x 2 ″ x 8 ′ darabokat az X oldalra, a diagram útmutatóként. Készítsen vágásokat 18 fokon, ahol minden X „karja” a sarokcikkekkel, valamint a felső és az alsó sínekkel is kapcsolódik.

Vágja le az 1 ″ x 6 ″ x 6 ′ -et az alábbiak szerint: Vágjon egy 21-3/4 ″ darabot, hogy a ültetvényes polc alakja legyen a dobozban. Ideális esetben ezt akkor kell megtenni, ha a dobozt beállítják, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a legjobban illeszkedjenek. Vágja a maradékot két darabra 21-3/4 ″ x 1 ″ x 1 ″, valamint két darabra 24 ″ x 1 ″ x 1 ″; Ezek elkészítik a rácsrácsot. Ha elszíneződni akar a fából, akkor ezt a vágás után, valamint az összeszerelés előtt is végezze; Legyen óvatos, hogy ne töltse fel a csavarlyukakat folttal.

3. lépés: Összeszerelés

Ebben a projektben az LAP ízületeket kétszer használják: a rácson, valamint az X paneleken. A körcsukló elkészítéséhez az egyes darabok egy részét ki kell vágni, ahol keresztezik őket, így alakulnak egymáshoz, és meg kell őrizni egy tipikus vastagságot az ízületen.

Kezdje a négy x panelrel. Készítsen mindegyik X-et egy 160 fokos körcsukló készítésével, ahol a két keresztmetszet keresztezi. Ha szeretné, használjon 1-1/2 ″ körmöket vagy csavarokat a keresztező pontokon az extra stabilitás érdekében.

Csatlakoztassa az X darabokat a tetejéhez, valamint az alsó sínekhez, valamint az alakban, amely a rendszert a sarokoszlopokba állítja be, az egyik oldalon. Ügyeljen arra, hogy a dolgokat nagyon óvatosan állítsa fel, mielőtt csavarokkal vagy tiplikkel védené. A tipák nagyobb stabilitást biztosítanak, és minden fő ízületnél felhasználni kell. A csavaroknak countersunknak kell lenniük. Helyezze be a dugókat a csavarlyukakba utána, hogy a dolgok vizuálisan rendezettek legyenek.

Szerelje össze az alapot (lábazat), valamint helyezze el a közzétételt, valamint a panel összeszerelését a tetején. Biztonságos körmökkel vagy csavarokkal az erő érdekében.

A rácsrács elkészítéséhez állítsa be a darabokat, amelyek útmutatóként használják a diagramot. Vegye figyelembe, hogy a két rövidebb darab hasonlóan elhelyezkedik, és párhuzamosan van minden mással. A két hosszabb darab tetején ülnek, és merőlegesek. Készítsen négy 90 fokos öl-ízületet, hogy csatlakozzon a darabokhoz. Helyezze el a rácsot az ültetvényes doboz tetejére, hogy megbizonyosodjon arról, hogy pontos formájú-e, mielőtt a körvonalazott kereszteződéseket szögezné. Csatlakoztassa az 1/2 ″ -es rögzítést a doboz tetejére a rács tartásához.

Négy gyémánt alakú sapka díszíti a rács kereszteződését. Ezeket a maradék anyagból vágják le, amelyet először 1 ″ x 3 ″ -re vágtak le.

Rögzítse a finiális és a lemezt az egyes sarokoszlopok tetejére.

Helyezze a polclapot az ültetvényen belül, támasztva (vagy vízvezeték -csőre).

Helyezze a növényi dobozokat, tele gyógynövényekkel, virágokkal vagy zöldségekkel a dobozban, mielőtt a rács tetejére helyezné.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *